Thursday, September 22, 2011

Kampung Parit Raja

 Ni cerita 4 bulan lepas, tapi tak lah terlalu basi okenggg...

Walaupun tak termasuk dalam planning awal, tapi finally saye join jugak program anak angkat nih. The venue at Parit Raja, Johor. Kampung ni best, orang kampung peramah, harga makanan murah, naik motor tak payah pakai helmet. Oh ya...bahasa utama kat sini bahasa jawa, so learning 'jawa' as your second language :)

  
 dari kiri bapak angkat, anak angkat, anak angkat lagi, mak angkat, pengetua kolej dan err pengiring pengetua kolej mungkin.




notes -

Thursday, September 15, 2011

Hari penyatuan negara

Kat luar hujan,suasana memang dingin sama macam dalam bilik hostel saye jugak walaupun dengan kehadiran penghuni baru.

Dan asyik-asyik sapaan yang cliche...

"Takde kelas ke nana?"
"Baru balik kelas ke nini?"
"Tak tidur lagi ke nana dan nini?"
"Baru mandi yeh??" - sedangkan beliau masuk dalam bilik dengan rambut yang basah, towel, dan bakul yang penuh toiletries.

*nana dan nini bukanlah nama sebenar.

note- got new roommate, and oh ya happy malaysia day. Jumpa di dataran esok.

Wednesday, September 14, 2011

Macam dah lama tak nampak kau...mana hilang??

Laptop rosak, internet takde...antara jawapan saye kepada soalan ini...

"wei nape lame tak update blog..??"

Tapi kalau ada yang cakap saye tak update blog sebab putus cinta, frust menonggeng (macam kunyit buat dalam movie HANTU BONCENG) pun saye iakan aje, sporting tak saye???

Tapi hakikat yang benar lagi tepat, tulus tiada kebohongan ialah laptop saye rosak. Kalau ikutkan encik yusry (abang yang selalu service laptop saye) motherboard rosak. So kalau dah rosak gitu apa yang patut kita buat ye adik-adik???

CAMPAKKAN JE KAT DINDING"

Ok nice answer..!!

note-  yang patah tumbuh yang hilang berganti..