Saturday, April 30, 2011

Sudah beri betis mahu peha pula.

Fokus aku diganggu,
"dia ni..." bisikku di dalam hati.

Malas memikirkan, aku teruskan menatap bacaanku, Tiba-tiba terasa leherku diusik lagi.
"gatalnya!" nadaku sedikit tinggi sambil tangan menguis.

Tapi dia seakan semakin berusaha, entah mana datangnya semangat kala jam 2 pagi ini. Kali ini kaki ku pula jadi tumpuannya. Respon aku kosong, malas mahu layan, tapi sesekali aku menampar juga dia yang semakin galak dengan aksinya.

Ok tak berkesan mungkin aku tak bertegas. Cuma menampar manja.

"Ok nyamuk common la....takkan sampai aku panggil gajah fumakilla baru kau nak lari!!!"




p/s : masih demam final exam ??

~sehingga ke next entry

Thursday, April 28, 2011

Bukan untuknya, bukan untuk siapa. Tapi untukku, kerana aku ingin kamu.

Tapi aku pasti akan kembali
dalam satu purnama
untuk mempertanyakan kembali cintanya..

Bukan untuknya, bukan untuk siapa
Tapi untukku
Karena aku ingin kamu
Itu saja.



~ada apa dengan cinta~ 


..................................................................................................


Dugaan dalam hidup,
Itu pasti..........

Untuk dapatkan sesuatu, mesti lepaskan sesuatu,
Itu gerenti............ 



p/s : ditemani bunyi kipas dan cakap-cakap mandarin.


~sehingga ke next entry














Wednesday, April 27, 2011

Macam susah nak elak daripada masalah kulit wajah....kalaulah ada solution yang terbaik kan bagus.

Setiap orang pasti akan ada masalah pada wajah. Kadang-kadang mungkin kulit terlalu kering atau berminyak. Tak kurang juga ada yang terpaksa menghadapi masalah jerawat. 

Masalah ini turut terjadi pada saye.

Tetapi segalanya berubah setelah saye bertemu dengan produk C'EST BELLE (ciss kenapa ayat ni sama macam ayat dalam iklan)

Ok secara terus-terang, saye memang menghadapi masalah kulit muka berminyak. Memang menyedihkan bila baru make-up 2 jam akhirnya semua make up luntur ditelan minyak.

Kakak saye telah mengesyorkan saye produk C'EST BELLE ini. Pada mulanya, kulit yang berminyak menjadi semakin berminyak. Rupanya itu cuma kesan awal sahaja. Selepas 2 minggu saye memakai produk ini secara konsisten, akhirnya kulit saye menjadi semakin normal.

*testimoni saye sendiri


Antara produk C'est Belle. Refreshing Cleanser, Skin Essense, Renewal Creme.


Seterusnya saye salin dan tampal daripada laman web ini.

Refreshing Cleanser.
(Vitamin E, Minyak pokok teh dan propolis)
Sebagai anti bakteria dan fungus.
Memperbaiki kerosakan pada kulit.

Skin Essense.
(Ekstrak biji anggur, strawberry dan mulberry)
Diperkuat dengan formula pemutihan.
Kaya dengan asid amino untuk merawat kerosakan kulit.
Set kologen mengembalikan keadaan kulit asal.
Anti oksida dan anti penuaan.

Renewal Creme.
(Minyak kelapa dara dan propolis)
Dual serum membantu menganjalkan struktur kulit.
Mengurangkan kedutan dan penuaan.
Meningkatkan sel kulit.
Membina antibodi semulajadi dan mencegah kerosakan kulit.

Terbukti berkesan
Mengatasi masalah jerawat dan jeragat
Menyegar dan menyejukkan wajah
Mencerahkan kulit secara semulajadi
Membekalkan tenaga dan vitamin
Menegangkan kulit


 more info : http://www.z3.com.my/ 

Jadi sekiranya ada sesiapa yang berminat silalah klik sini dan inbox kepada beliau ataupun anda boleh contact saye di facebook dan PM kepada saye :)

Buat si pencuri

Hari jadinya kian menjelang....

"tak perlu hadiah yang mahal, tak perlu kek atau apa.............hanya mahu kamu"

Ok permintaan ini memang tak meterialistik langsung. Baguslah....saye suka.

......................................................................................................

Buat si pencuri hati, biarpun percubaan kamu sering gagal....tapi............


to be continue






Saturday, April 23, 2011

Mix & Match


Bila dah hujung semester ni, duit pun kering. Cara keji  terbaik ialah jumpa parents masing-masing untuk refill balik wallet@purse.

Tapi takkan la asyik nak menyusahkan mak ayah je kan. Untuk jadi anak yang kurang demand duit mak bapak haruslah kurangkan bershopping.

"Ohhhh patutlah kau selalu rotate baju yang sama je..."

Yeeeee tepat sekali..!!!


I'm using the same shirt as u can see in both picture.


Kadang-kadang tak perlu berbelanja lebih...cuma perlu bijak mix & match sahaja ^,^
p/s : Jadilah anak yang menyenangkan hati ibu bapa...ehh ini serius ok.



~sehingga ke next entry


Thursday, April 21, 2011

Mood baru...semangat baru...

Finally otak macam dah jadi super clear lepas habiskan masa hampir seminggu kat kampung. Seminggu duduk kat rumah, seminggu tak update blog, seminggu tak layan facebook, seminggu makan ikut nafsu. seminggu jugak saye langsung tak baca buku. Ohhhh tidak T________________T padahal final exam saye minggu depan.


Gambar kat atas tu tak ada kena mengena dengan entry ni langsung, tapi saja gatal siku nak letak gambar tu, manalah tahu ada yang rindu kan...*hak tuiiiihhh!!!

Bila duduk kat rumah sendiri memang syok habis, celik mata makan pastu pejam mata, celik lagi makan lagi. Petang-petang boleh ronda-ronda kampung, tak payah pakai helmet. Tengok kambing makan rumput, lepas tu tunggu lembu lintas jalan. Nasib baik tak ada gajah dengan tapir je. *sila bayangkan ikut imiginasi sendiri

Ok kampung saye memang best...tak dapat dinafikan lagi. Hidup orang kampung!!!!



p/s : Cukup-cukuplah saye mengarut hari ni, nak simpan energy sikit...lepas ni nak kena study..carry marks kali ini kurang membantu.





~sehingga ke next entry

Monday, April 11, 2011

Rasa nak menyanyi...ini bukan lagu rasa sayang hey

Saat bulan purnama bersinar,
Terangi malamku,
teringat padamu

Dan ku kirimkan salam tentang rasa rinduku
Bersama angin malam,
Ku setia menunggu


Mimpikan-mimpikan daku oh sayangku
Peluk erat-erat hati ini dan jagalah selalu
Akanku dendangkan lagu ini untukmu
Dengarlah.....
Dengarlah sayangku

..........................................................................

p/s : from bottom of my heart.....I'll keep first part of this song and the rest please keep it for me.




~sehingga ke next entry


Saturday, April 9, 2011

Comeback.....

I don't do much things this week. It just my ordinary activities.....

Hey, I like this so much. This is my roomate project. Even I always said "wei kejamnya" coz killed all of them, but I loved to see these insects lined up in their respective category. And finally I know which one is 'riang-riang' and which one is 'kumbang' lol.
Some said that 'makan untuk hidup bukan hidup untuk makan', and some said otherwise. But who cares rite. I do eat lots lately. I can finish up this yong tau fu and sweet corn in 10 minutes. Gelojoh??? Tell U what, I think there are someone else in my body and eat all the food. Hahaha tipu je....it really was me...but please believe that I'm not that kind 'gelojoh' person.

This is not my recent activity...now I always go anywhere without any make up and end up with this question "kenapa nampak pucat ni?" "eh kenapa tak make up hari ni??" The answer I always gave is "make up dah habis hahaha" but the true answer is I'M NOT IN THE MOOD. Jawapan saye kurang logik bukan???

.....................................

People always judge a book by its cover. Same goes to me. I hate to see the ridiculous cover of a book. Novel cintan-cintun dengan cover kartun??? Tajuk pulak 'jiranku, kekasihku' Ahhh please give some sense. Eh why I'm telling this?? Ok this really out of topic. Just wanna say, don't judge a book by its cover, eventhough I hate that book, I still belek-belek kandungan dia then I decide whether it is good or not.




p/s : Baru pulih daripada sesuatu...ahhh I really have to take a short break.




~miss me??? sehingga ke next entry




Saturday, April 2, 2011

Nak mintak tolong sikit boleh???

Ni kes nak merayu-meroyan la ni T______T

Sebenarnya saye ada masuk 1 contest, anjuran HARIAN METRO.

Kalau rajin kawan-kawan tolong la singgah kat sini, dan vote saye ye hahahaha. OK kalau taknak pun tak paksa....tapi sedih sikit je.

Ok senang je nak vote. Just klik button LIKE je. Alolo see saye masih tak dapat vote lagi...sedih tahu.

So kalau siapa-siapa yang rajin nak tolong saye....just klik sini ok.



p/s : terima kasih kat kawan-kawan yang sudi vote :)


~sehingga ke next entry

Friday, April 1, 2011

Have no idea to make title...can I name it as "rumahsakit"

My favorite picture ever. Was posted this picture in previous entry. Look at this picture make me miss Trolak soooo much with all my heart. You can guess the person who stand behind all.... rite? Ok let make a confession..it was me T_T

..............................................................


Kalu rasa homesick sekali-sekala adalah normal. Solution yang paling berkesan kalau homesick adalah tengok drama korea yang ada 28ep. Gerenti hilang homesick..tapi itu solution untuk saye jela, sebab Trolak dengan Korea tu ciri-ciri dia lebih kurang sama je.

Sambil menonton tu, jangan lupa makan nasik dengan telur mata tambah kicap sekali....lepas tu gelaklah dengan riang tengok hero-hero korea entah apa ke nama lee min ho, ho chi min, ah seng, a-galak etc etc.






p/s : Ok now I feel better *,*




~sehingga ke next entry

There are rainbow behind the black cloud

Today is friday, I'm feels blessed, learn a few of lesson from others. Feels appreciated, tears still *flow even if not sad. I'M HAPPY (kan dah cakap saye happy that's why it's in capital)

Kalau orang cakap kau macam-macam...kau patut ambil selipar dan baling tepat ke arah hidung beliau..eh tak tak, kalau orang cakap kau macam-macam, kau diam je, jangan melawan. Habis terbaik kau boleh buat lari laju-laju sambil tutup telinga.

Kalau ada yang cakap kau nak rampas boyfriend dia?? Kau jentik hidung dia laju-laju dan cakap "hellloooo I tak bergaduh sebab lelaki ok....I pun dah ada boyfie sendiri..." cakap je macam tu walaupun boyfie tu kau sendiri tak tahu maksud dia apa sebab kau tak ada pun.

Kalau ada najis kucing dalam tandas pada waktu subuh, busuk tahap YA RABBI, walaupun dah tutup mata tapi still boleh 'pandang' dengan hidung....sila redha, kalau tak nak tolong cuci sebab geli. 

Sesuatu yang terjadi pasti ada hikmah, walaupun buruk di mata orang lain.





p/s : bila korang baca mesti korang akan cakap "wadafak punya entry..merapu.." Jangan jadi jakun, ni adalah luahan hati T____________T




~sehingga ke next entry