Thursday, March 10, 2011

Sesekali kita kena jadi seperti belut pulang ke lumpur....

Saye sayang blog saye  (wei saye linkkan kat blog ni jugak so tak payah klik kat situ ye..saja mengada je)

Eh, baru perasan yang saye tak update dah berapa hari kan. Me talking like people care kan T________T nangis sebab no one care pasal blog ni.

*Crap*

Ok siryesly, saye tersibuk lately, eh bukankah final exam semakin dekat dengan corner (just around the corner) jadi kena la buat assignment laju-laju. Stress?? Mana ada, saye suka gila vavi kalau assignment banyak lepas tu kan..lepas tu kena kejar dateline....memang heaven gila.

Eh,,,,,

Tiba-tiba rasa rindu nak balik rumah, minum teh cicah biskut depan TV sambil baca mangga, tengok kakak-kakak dengan abang-abang sepsi mandi kolam harharharhar.

eh sadap you!!! I need ketenangan...*gambar tak bermotif, sila abaikan.

Pernah dengar tak peribahasa "belut pulang ke lumpur" ???

Hahaha saye sampai perang kecil-kecilan dengan kawan-kawan sebab peribahasa ni tahu.

A : "Wei ingat tak peribahasa ni..belut pulang ke lumpur???"
B : "Bukan lumpur la...gondang?? Seperti belut pulang ke gondang??
A : "Hahaha merepak apa kau ni, tak pernah aku dengar pun.."
C : "Bukanlah..seperti belut pulang ke air.."
D : "Eh ada ke peribahasa belut??"
A,B,C,D : ????????

Guys, memang adalah peribahasa tu, saye sudah tengok kat wiki. Seperti belut pulang ke lumpur bermaksud pulang ke kuala lumpur eh bukan..pulang ke tempat asal.

Kenapa mesti bercakap pasal belut?? Orang cakap laksa belut sedap, betul ke? Ah *crap*. Sebab nak cakap pasal belut kerana sesekali kita kena jadi macam belut. Choi!! bukan jadi licin, lembik dan berlendir macam belut tu..bukan!! Tapi kita kena pulang ke tempat asal sekali-sekala.

Kesimpulannya, kepada yang lama tak balik kampung tu, jom balik kampung, jenguk parents masing-masing. Okeh tu je nak cakap.


p/s : Ok bye...nak tengok Atashinci No Danshi~




~sehingga ke next entry

5 comments:

LaLa.. said...

waaa..lamenye xtgk atashinci!!!!

azleya in the house said...

farah ske men lumpur ke mkn belut..
persoalan aku ni..hahahaha

farahAzreenHJAhmad said...

lala, ahaha jom tgk ng aku :)

azleya, hahaha 2 2 aku x ske...

AaBa said...

betul2.. lama2 skali baliklah ke kampung.. jenguk2 orang tua or adik beradik sedara mara

farahAzreenHJAhmad said...

aaba, hehehe setuju ng kamu