Monday, March 7, 2011

Kitaran masa...



Semakin kita dewasa, semakin kita sedar yang hidup ini aneh.
Kitaran hidup dah tak sama macam dulu.

Dulu masa umur 5 tahun, bangun pagi then mak paksa mandi, lepas tu sarapan sambil tengok sesame street (burung besar kale kuning ajar ABC ngan tengok Elmo makan biskut)...then kawan datang rumah ajak main. Esok pun buat benda yang sama jugak. No stress, no hard feeling hehehehe.

Sekarang umur dah 22, bangun pagi-pagi (istilah pagi dah tak menentu, kadang-kadang pukul 8 adalah pagi, kadang-kadang pukul 12 pun pagi jugak), then pergi kelas. Sebelum pergi kelas kena berebut nak naik bas. Kena bersenggol-senggolan dengan Pak Arab, Mat Salleh, Bai Negro..aishhhh!! Esok buat benda yang sama. Always have stress, and always have hard feeling T_____T

Dulu masa umur 5 tahun, rasa nak beli Tora ke Ding-Dang ke, mintak je duit kat mak, nanti mak mintakkan kat ayah hehehe. 
Sekarang umur dah 22, dalam kepala otak, asyik pikir macam mana nak cukupkan duit PTPTN sampai hujung SEM. 

Ok tapi kenalah terima hakikat yang setiap tahun umur akan meningkat, tanggung jawab pun akan meningkat sama.









Kalaulah boleh kembali ke zaman umur 5 tahun thehehehe.


p/s : esok isnin, maknanya ada kelas pagi...damn!!!




~sehingga ke next entry

12 comments:

cik tomyam said...

its okey. rupa kamu muda macam 5 taun. :D

farahAzreenHJAhmad said...

cik tomyam..hahahaha puji ke ni?? nway tentiu

Imran nyambek said...

tomey.nak ngurat leh? hihihi

nadilah said...

salam farah... itu biasalah awak..makin lanjut usia makin byk tanggungjawap...itu awak belum kawin lagi la..yang paling penting. ingat 5 perkara sebelum 5 perkara. Then `grow up yer bukan grow old ...(awak memang nampak muda !!) Thanks singgah blog Dila, Dila add banner awak + follow awak..

Ikhlas dari
Nadilah

amier azrul alias said...

hoho ade org nk ngurat tu..hoho!

lima tahun?
aku pon da lpe ape jadik..haha

farahAzreenHJAhmad said...

imran, hah! ngorat?? pura2 terkejut

farahAzreenHJAhmad said...

nadila, tq so much dear..eh btol ke nmpak muda hahahaha

farahAzreenHJAhmad said...

amier, kamu mmg pelupa hahaha

hamzah ian said...

betul tu.. tibe2 rase nk jadi kecik

farahAzreenHJAhmad said...

hamzah, hehehe kalaulah boleh muda selalu thehehe

Khairi said...

kita makin dewasa...kena terima..kalau dah kerja nnti lagi terasa...:P

(http://ayieslife.com)

farahAzreenHJAhmad said...

ayie, yup awak btul
i'll visit ur page dear