Monday, February 21, 2011

Perempuan dan lelaki, dua-dua tak perfect. Stop blaming each other ya

Apa yang lelaki mahukan daripada seorang perempuan........??

Saye pernah tanya kat seorang kawan LELAKI, apa yang dia pandang pada seorang perempuan, dengan jujur dia jawab

"First mestilah nak tengok cantik ke tak...tapi kalau cantik perangai gedik pun tak guna."

"Hoi mana satu ni.....muka ke perangai...??"

"Hahaha muka la, lelaki bangga kot kalau dapat keluar dengan awek cantik."



Kalau perempuan pulak, apa ciri-ciri penting perlu ada pada lelaki ye....?

Selalu dengar orang cakap macam ni

"Kalau I nak cari boyfie, I harap dapat yang kaya, kalau ada rupa tu kira bonus la..."

Materialistik kan, tapi tu hakikat. Saye sendiri pun kalau boleh mahu yang punya kewangan stabil. At least tak la hujung bulan hantar SMS

yunk, bank in kan kat I 100rm, xde duit nak makan...plizzz


Choi!! tak ke haru kalau macam tu.

So pesanan penaja, perempuan jangan nak mengharapkan sangat duit lelaki yang tak seberapa tu. Dan bagi lelaki pulak, jangan nak pandang perempuan punya rupa lah, bentuk badan lah...semua tu tak kekal OK. Lagi satu lelaki jangan nak belajar-belajar jadi pisau cukur, perempuan tak apa..eh tak lah both ladies and man, dua-dua jangan jadi pisau cukur, beli pisau cukur untuk mencukur bulu's tak apa ekeke;)


p/s : Kami perempuan yang suka shopping pakai duit sendiri..eh, ada duit la...shopping pakai duit kutu bulan lepas.


~sehingga ke next entry

9 comments:

amier azrul alias said...

fuyyoo hangat nye entry :p

farahAzreenHJAhmad said...

amier, mne ade..ni cool la :)

Cik Yana said...

lelaki perempuan same je. Bese kalau tanye sesuatu isu, yang lelaki salahkan perempuan. Yang perempuan salahkan lelaki. Hahaha~

sharing is caring said...

ye btul!!..sokong2...

farahAzreenHJAhmad said...

cik yana, tau tak pe

sharing,yee ada penyokong haha

apik pehe said...

haha..tau xpe..jgn jadi pisau cukur..jadi pisau toreh getah xper..hehe

farahAzreenHJAhmad said...

apik, heee getah mhl skg..leh kaye klu toreh byk2 :)

Fahim 'n Alin said...

setujuuuuuuuuuuuuuuuuu..






hehe. salam kenal

farahAzreenHJAhmad said...

fahim, nice 2 meet u :)