Thursday, February 10, 2011

No audio output device is installed...oh no!!

 Balik dari kelas eksaited nak terjah lappie. Rindu lappie sebab dan 5 jam tak jumpa.

Tapi bila dah on rasa pelik bila tengok icon sound ada tanda pangkah-pangkah merah pulak.

Mute ke?? 

nampak tak kat situ...dekat sound tu ada lambang undilah saye


Rasa berdebar....

Cepat-cepat bukak winamp...test test 1 2 3

uwaaaaaaa!!!!

Nangis bila lappie dah tak ada sound.

Try repair...konon je padahal tak tau apa nak buat.


try fix konon-konon...dia cakap guwa tak install sound device, berani dia cakap cam gitu

Cara yang terbaik kecohkan perkara ini kepada roommate, siapa tahu depa nih tera ka kan..??

"weih..apsal ngan laptop aku nih..sound takde..???"

Cara macam nih memang berkesan sebab cepat je Yyna Anas tolong saye. Eh bukan tolong repair tapi tolong khabarkan berita tak baik ini kepada yang pakar.

So kawan Yyna pun tolonglah check my lappie. The best part is kawan dia nih check guna team viewer. Maknanya beliau nih dah tengok isi-isi lappie saye secara online lah. Saye macam terkagum je bila tengok cursor bergerak-gerak sendiri. Macam magic. Aihhhh kalau dah buta IT memanglah macam gini.

Tapi.....

Masalah tetap tak dapat di atasi.

Lappie still membisu.

Arghhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111

Macam mana saye nak dengar lagu??

Macam mana saye nak tengok movie??

Macam mana saye nak layan you tube??

Macam mana saye nak karok???

Macam mana saye nak dengar lagu kat blog kau best ke tak best??

Macam mana???

Macam mana??

Ahhh memanglah bulltahi!!!

Kalau format laptop boleh selesaikan masalah tak?


p/s : sedang berkira-kira nak beli laptop baru, ganti lappie nih sebab makin tua makin banyak pulak panyakit beliau....amacam cik lappie??


~sehingga ke next entry

No comments: