Wednesday, January 19, 2011

Di telan mati mak di luah mati bapak..burppp!!

Mak bapak korang bekerja tak???

Busy kan diorang sampai tak ada masa nak lunch sama-sama dengan kau.

Hari nih, saye nak bawa anda semua menyelami isi hati dan kesusahan ibu bapa yang bekerja.


bukan senang wei mak bapak korang tu kerja. Nak nak pulak dapat bos yang super bossy. Asyik-asyik nak suruh buat semakan semula. Tension tau
Tengok sampai pening garu kepala nak buat penyata kira-kira. Susah-susah kerja sampai lunch pun tak sempat apatah lagi nak balik rumah lunch dengan family

Kadang-kadang mak bapak nih buat je apa pun kerja asalkan hujung bulan dapat gaji, dapat belikan anak kepsi, dapat belikan buku teks, dapat belikan macam-macam lah

Walaupun kerna kerja teruk-teruk tapi mak bapak kita masih lagi boleh tersenyum.*.dengan riang..eh???

Kalau tengok drama melayu, adalah dialog lebih kurang macam nih

"mak nanti raya Anis nak baju baru ok..."
"ye sayang nanti mak belikan...." riak muka cuak sebab gaji dah tinggal berapa sen sangat. Persiapan raya tak buat lagi.

Susah kan...

So tak kira apa pun kerja mak bapak korang
CEO ke Accountant ke, Petani ke, Mekanik ke, Nelayan ke, Kerani ke, apa-apa kerja la
Sayangilah dan fahamilah mereka.

Habis...sekian.

p/s : Pandai kawan-kawan saye berlakon, Rosyam Noor takkan tengok je kot??? agak-agak bila boleh sain kontrak??? sambil angkat-angkat kening pandang Rosyam Noor hahahahaha

~sehingga ke next entry...

4 comments:

Myzatul Akma said...

plakon xleh blah...hahaha...tp brbakat.

farahAzreenHJAhmad said...

mai...eh cik kupu2 komen belog kite lah...hahahaha

are-dah_lusyi said...

alamak ai...cian makcik yang gang penyapu tu..penat2 nk cr wet tuk khdpn anak2..ibu mithaliiii tu...hehheeh..tq kerana bg makcik berlakonnn...bangga g2..

farahAzreenHJAhmad said...

are-dah, hahaha makcik canteq...pegang penyapu sawang pon tetap canteq