Saturday, December 18, 2010

Watermelon = melon air = melonair

Nom nom nom..nyum nyum nyum

Jangan tertanya-tanya kenapa ada bunyi yang macam tak senonoh kat atas tu, itu sound’s of happiness sebab ada pokok tembikai kat belakang rumah.

Hidup ni memang penuh kejutan kan...macam tiba-tiba puan isteri memberitahu kau akan jadi ayah dalam masa lapan bulan lagi, takpun celik-celik mata, puan emak suruh kau sidai baju kat ampai, pastu tiba-tiba kau nampak beberapa biji buah tembikai atas rumput. Pastu kau akan cakap dengan nada penuh kebodohan


"eh...sape buang buah tembikai pagi-pagi ni???"

Hahaha..mesti kau rasa hek eleh..gila poyo, tembikai pun nak heboh-hoboh kat blog. Hep3x ni tembikai yang di plant sendiri tahu, bukan dibeli dipasar borong Sungkai. Jadi sila berbangga bersama saye sebentar.

Eh, jangan nak puji saye pula, ini puan emak yang tanam, saye tukang heboh jeT_____T.  Orang tua-tua kata kalau kita tanam pokok dan tak menjadi tu maknanya tangan kita panas, orang kampung saye cakap tak green hand ok. 

Panas ke tangan saye?? Jap nak check jap..35’c.  Awwww panas

Comel kan???


Ada seorang roommate saye memang sangat suka planting, sebab dia ada kebun yang sangat besar di FARMVILLE. Nanti kalau saye senang saye belajar dengan beliau cara-cara menjadi petani berjaya hahahaha.


Encik ni lagi comel....kecil bangat dong
Emm dah lah tu, esok-esok kalau ada strawberi ke, anggur ke pulak saye heboh-hebohkan lagi ok.



p/s : tak dapat nak update blog secara kerap sebab internet slow macam kura-kura. Eh?? Tapi ada ke yang baca blog saye ni??? Hopefully ada yang sudi meluangkan masa membaca blog yang tak seberapa ni, eh awak yang sedang baca..thanks wak…muaaaXxx

2 comments:

Myzatul Akma said...

cm knl jer roomatte 2...hehe

farahAzreenHJAhmad said...

myzatul, hehehe kalau rase tak kenal meh sini berkenalan dgn die