Saturday, December 25, 2010

Teluk Batik

Sila buat pilihan ke destinasi percutian anda kali ini.

a) TELUK BATIK
b) BATIK BAY
c) PAVILION

Ok saye pilih teluk batik!!!!

Teluk Batik ni tak adalah special sangat, setakat nak mandi-mandi, kira so-so lah. Kalau tak pernah pergi lagi, silalah singgah yeh. Dekat area Manjung Perak.

Nak cerita apa yeh...???

Urmm kami bertolak agak lewat, sampai sana dah pukul 2. Ouh kat sana kurang kemudahan awam. Surau yang disediakan sangatlah tidak sesuai untuk wanita. Jadi kami check in chalet untuk kemudahan solat dan etc etc.

Lepas tu...???

Lepas tu kami-kami sekalian mandi laut macam tak pernah jumpa air. Sewa 3 pelampung besar then share 1 family. Sangat united bukan?? Eh saye sempat gak berperang dengan obor-obor. Dan saye telah kalah kerana sempat disengat...bunyi macam ngeri je...


Lagi...???

Ermm..bila dah puas telan air laut, hendaklah saye mencuci mulut. Bahan pencuci mulut adalah nasi dengan sambal tumis udang dan bla bla bla...dan minuman paling tipikal iaitu air sirap.

Then...??

Then..untuk memBESTkan lagi acara, kami pun naiklah banana boat yang berbentuk pensil tu. Lepas tu kami sewa boat untuk ronda kawasan keliling.

Lepas tu lagi...???

Lepas tu dah tak mo cerita, sila rujuk gambar dibawah ini.



Pulun naik banana boat ramai-ramai..kalau ada polis trafik kat laut mesti kena saman sebab dah lebih muatan ni. Bahagian depan sekali dan belakang sekali haruslah LELAKI. Tq abang n along sebab sudi mengcontrol keadaan hahaha
Nangis kegembiraan sebab dapat pusing-pusing teluk batik secara PERCUMA. Nangis lagi sekali sebab gagal memujuk abang driver untuk bawa kitaorang tawaf sebanyak 7 kali pusingan berturut-turut.
Gambar ni sepatutnya candid, tapi kami-kami sangat alert lalu sempat memandang kamera....hebat bukan. Ouh chalet ni chumelll kan.
Semua ni kakak saye yang sudah berpunya...hahaha..









p/s : Masa menaip entry ni, saye sedang dengar 'speak now' by cik swift. Ouh tiba-tiba terkenang seseorang..jeng3x

 Ayam berkokok di atas batang
yok tidur yok..

No comments: