Wednesday, December 15, 2010

anak manja??


"Haha, adik bongsu..patut la, mesti manja kat rumah"

Itu kata-kata kawan saye bila dia dapat tahu saye anak bongsu dalam keluarga. Memang kejam ah dia ni...

Siapa kata anak bongsu tu manja, cepat angkat tangan...

Theeehee...

Biar saye nafikan pandangan tipikal tersebut.

Kat rumah saye tetap kena masak, kemas rumah dan buat kerja-kerja yang biasa dilakukan oleh mak-mak. Nampak tak di situ??? Nampak tak yang saye tak dimanjakan. Hepp3x siapa berani cakap saye manja ha!!

Saye tak ada adik, tapi saye ada ramai anak saudara. Ohh percaya tidak yang saye pandai pakaikan pampers untuk anak saudara saye, bancuh susu secara laju-laju pun pandai. Eh, pendek kata saye dah boleh impress kan mak mertua ni hahahahaha* (gelak bangga)

Eh jap mak mertua, baru-baru ni saye dah belajar menjahit tahu, senang-senang saye boleh jahitkan baju mak mertua hahahahaha

Dah..dah..saye dah tak ada kelebihan lain lagi. (Padahal kau tak tahu saye masak tak sedap, jahit baju benang bersimpul-simpul T____T* nangis sebab emak mertua dah reject untuk jadi menantu)

Eh, ada lagi satu saye nak cerita...(yang ni dedicated untuk kak ngah, saye tahu mesti kak ngah rindu dengan wanie)

Sejak anak saudara saye tinggal kat rumah tok wan diorang ni, beliau sekalian sudah pandai berdikari, sudah pandai cuci pinggan, sidai baju kat ampaian, lipat kain baju, kemas tempat tidur, sapu laman, dan main roundes*(typo error..macam mana nak eja permainan ni...??) ~

Oh satu lagi...diorang dah pandai cakap bahasa pelik. Contohnya kalau nak ajak acu main roundes, diorang akan cakap macam ni...

"amacumu, jommom mamainmin rounmoundesmes"

Theehehehee



p/s : wanie dengan mira..kejap lagi tolong picitkan kaki acu ok...=)
        Roundes tu main macam softball..tapi rules dia more simple...saye suka tengok diorang main.





No comments: