Wednesday, November 10, 2010

zaman sekolah rendah

Terima SMS dari seorang kawan yang jauh di mata dekat di hati=)

"Fa, aq bace blog kau, tapi aq xjadi formal follower kau tau...xpe kot?"

Hahaha gelak saye baca sms beliau. Apa ada hal, kau tak payah jadi follower saye lah. Tiada paksaan ok.

............................................................

Tadi saye saja tengok post-post lama dalam arkib. Tiba-tiba terbaca 1 komen daripada former lecturer Miss Farrah Basri dalam entry ini . I'm Sorry Miss Farrah, I didn't realise it T___T

Hahaha tiba-tiba saye rasa macam nak jadi lecturer sebab bila saye jadi lecturer then bila saye drop comment kat blog student, mesti student tu rasa appreciated sangat. Macam mana saye rasa sekarang=) wink wink..

Tapi saye tak pernah ada cita-cita nak jadi lecturer pon. Yang saye ingat dulu masa sekolah rendah, semua murid kena isi kad 001 (bunyi macam james bond dah). Kat sekolah kau pun mesti ada kan.

Cita-cita saye zaman dulu :

1) Doktor (tengok tu, betapa tingginya cita-cita saye=)
2) Cikgu (ni cita-cita wajib, majoriti kawan-kawan nak jadi cikgu)

Bila dah besar sikit, dah makin up. Cita-cita mestilah nak up gak kan.saye still nak jadi doktor. Tapi memandangkan kita kena isi 3 cita-cita setiap tahun jadi memerahlah otak untuk hasilkan cita-cita yang up to date. Selalu cakap macam ni kat kawan-kawan

"wei, apa nak tuleh ni??? aq takdak cita-cita la..."

Hehehee saye dah tak ingat cita-cita merapu saye tapi yang paling tak tahan ada jugak masuk kerjaya ni dalam list saye

PrAMugAri

Ha hambik kau. Sekali nak jadi pramugari. Memang sangat naif pada ketika itu.

Bila dah sampai tahap sekarang, maknanya cita-cita zaman sekolah rendah dulu tak tercapai lah T_____T

Takpe-takpe mari menanam cita-cita zaman universiti pula


............................................................







No comments: