Tuesday, November 16, 2010

Cerita dari Trolak

Happy cooking =)

Having a very nice day today, baking a chocolate cake, make choc strawberry pudding, and the special one is laksa.

Gila banyak la, betul ke kau yang masak?? Of cuz kawan-kawan, ini kisah benar dan jujur...8 jam yang lepas baju saye berbau telur sebab baking cake dan berbau ikan juga heeee.

Step 1 : Put the sugar and butter...pukul sampai sebati
Step 2 : Masukkan telur one by one. Saye guna 5 biji telur ye
Step 3 : Tambah cooking choc. Lagi banyak lagi sedap kot hahahaha
Step 4 : Tambah tepung sedikit demi sedikit...tambah serbuk coco gak
Step 5 : Masukkan dalam double boiler..letak aluminium foil dalam acuan kalau nak mudahkkan kerja.
Step 6 : Guna cooking Choc untuk toping cake. Lepas tu hias sesuka hati.
Jeng Jeng !!!!!!!

Inilah hasilnya, opss sori sangat comot sebab tak letak kat bekas yang proper sikit. Tak sabar nak capture gambar =)

Eh, baking cake??? Tak tak..saye kukus sebenarnya.

Esok jemputlah datang rumah ye..boleh kita makan kek sama-sama. Ketupat dan rendang yang paling penting=)

........................................................

Ok, sebenarnya sebelum balik rumah saye sempat jalan-jalan dengan encik E..encik E siapa? He's my bestfren ever, best lepak dengan dia ni sebab dia memang sempoi - ___ -

Tak mo cerita lanjut-lanjut pasal Encik E sekarang ni. Next entry I'll..ermm maybe..

Oh ya kalau nak berkenalan dengan Encik E dah tak boleh tau, sebab tak lama lagi Encik E bakal bergurlfren..yeay!!! Saye akan dapat kawan ipar. Hope that gurl still benarkan saye keluar lepak-lepak dengan Encik E..plizz ya

Pakai headgear baru, tapi Encik E kata macam pakai selimut.

Comel kan?? hahahaha ok snowman is cutest than me.

Mrs Flash Boutiqe

Teng..teng..teng..

Saye : cantik tak ni?? sambil tunjuk peshmina, sambil pura-pura comel
Encik E : cun, tapi macam pakai selimut..hahahaha~lawak PANAS daripada Encik E
Saye : Bengong!!! tarik muncung laju-laju.

p/s : Mc Chicken Supreme sedaaaappp2x
        Encik E, kau memang best..HIK3

No comments: