Friday, November 12, 2010

Ada apa dengan blog saye


Jambangan kasih sayang saye untuk yang sudi membaca. Sungguh saye tak tahu saye ada ramai silent reader. Saye baru tahu dan saye hargai sangat-sangat.

Saye start berbloging semasa tahun 2008. Maknanya sudah dua tahun usia blog ni. Tergelak saye bila baca balik entry-entry zaman 60an saye tu. Baik kau jangan baca sebab entry dulu sangat lah childish dan mengada-ngada. 

Sebenarnya dulu saye tulis blog untuk syok sendiri, err sekarang masih syok sendiri jugak kot ngee~ Tapi dulu saye pernah privatekan blog saye, sebab takut kawan-kawan atau saudara-mara terdekat terbaca, malu den nanti. Hahaha sungguh artis sikap itu bukan, sentiasa mahu berahsia. 
Mula mempublishkan blog di khalayak ramai sejak adanya fesbuk. Oh saye berfesbuk agak lambat sedikit daripada blog sebab dulu saye tak suka fesbuk lalalala. 

Dulu saye adalah pembaca tegar blog BENDA ANEH BERNAMA CINTA, penulis blog ni sangat emo, 70% tulisan dia berbentuk makian. Hahaha tapi sebenarnya best sebab bila kau baca kau macam turut memaki-maki orang tu sekali padahal kau tak kenal pun. Tapi jodoh saye dengan blog ni tak panjang sebab saye bukan follower dia, saye adalah silent reader. Then bila 2bulan saye tak dapat online gara-gara lappie saye jatuh sakit, lepas tu saye terus tak dapat kesan blog tersebut.Sedih bukan??? Kalau kau tak sedih, memang ah hati kau kering.

Dulu saye guna AKU sebagai ganti nama, tapi lepas penjenamaan semula* (ayat mesti power beb) AKU digantikan dengan SAYE. Kenapa SAYE?? sebab saye lebih manis dan manja. Akan menyerlahkan lagi keGIRLishan saye. Ahaakzz jawapan yang sungguh tipu dan hipokrit. Sebab sebenar. Ok, ok kali ni jawapan saye dalam versi jujur. Saye sangat susah untuk berSAYA AWAK apabila di dunia sebenar. Saye lebih senang berAKU ENGKAU. Tapi depend lah dengan siapa saye bercakap kan. Takkan dengan mommy daddy nak cakap aku engkau...mau kena cepuk laju-laju.

Satu lagi tentang blog saye, dulu blog saye tak ada addsense dan sekarang masih tak ada addsense. Dah lama nak buat, tapi bila nak buat ada je ntah masalah dari planet mana ntah. Mungkin perlukan guide secara penuh perhatian kot.

Baru 2 kali menukar design blog, kekangan masa* (perghh ayat lagi) buatkan saye tak ada masa nak decorate blog saye cantik-cantik. Konsep saye senang je, don't judge a book by its cover* ahh tiba-tiba pulak. Bukan, bukan konsep saye less is more. Semakin kurang saye taruk widget kat blog saye makin semakin baik. Dapat mengelakkan keserabutan yang abadi.

Saye suka dunia blog, saye suka blogwalking, saye suka baca blog sendiri, saye lagi suka baca blog orang lain dan saye suka gak kalau orang lain baca blog saye walaupun blog ni tak cantik, tertarik dan bagai di bom-bom.

Kisah yang sama dari perspektif berbeza ni tak ramai follower, tapi pada siapa-siapa yang membaca melalui fesbuk tu, anda tetap dekat di hati..*amboi exagerated kau nih!


2 comments:

izansalleh® said...

kalau yg baca tu jiran tu macam mana? syg ke tak? eceh!

farahAzreenHJAhmad said...

izansalleh

jiran memang bertambah sayang la..hahaha