Friday, October 29, 2010

Cerita kedai kopi

Lamanya saye tak update...

Well, it's time to busy.
Assignment..assignment..report...Final exam...

But, as long as i'm a student, I'll do my best of it and frankly i'm good with it.
Ada banyak yang nak dicerita. Baiklah, biar saye bermula dengan satu-persatu.
Cerita pertama tentang perkhemahan di Jeram Besu.
~Jeram Besu is located at Raub Pahang. Traveling from Serdang to Raub takes about 3 hour. Tapi biasalah kan kalau dah pergi ramai-ramai tu, kau ingat boleh tiba secara tepat?? Dah tentu tidak, singgah di Petronas je dah berapa kali sebab masing-masing banyak urusan. Belum kira singgah makan lagi, singgah solat lagi (yang ini wajib hoccey!). Jadi kami sampai melewati maghrib.


Walaupun namanya adalah perkhemahan tapi tu semua adalah nama sahaja. Kami diberikan tempat bermalam yang selesa dan berudara nyaman. Paham maksud berudara nyaman di situ?? Ok kami tinggal di chalet lengkap dengan air cond dan pemanas air. Jadi kami beramai-ramai berkhemah di dalam chalet. Yeay!!!
Aktiviti sangat menseronokkan dan sangat berbaloi. Kami diberi 3 tugasan iaitu water confident, rapid jump dan water rafting. Seronak dan mencabar. Mencabar buat haku yang tak pandai berenang T___T

Apa yang saye dapat daripada aktiviti ini
~kulit menjadi sedikit gelap..sunburn lol=)
~tumbuhnya cendawan eh bukan, jerawat di muka
~beramah mesra dengan student MBA. They're nice
~full assignment mark =)


~Next will be Mahasiswa 1 Malaysia. Saye sendiri tak percaya yang saye akan terlibat dalam aktiviti sebegini. Frankly speaking i'm not so into it. Tapi tak apa, anggap ini sebagai satu pengalaman yang berharga. Eceh


Program ni nice, dan melalui program ni sangat-sangat menampakkan kelemahan saye. Bila ada perbincangan dalam kumpulan tentang topik-topik "memasyarakatkan mahasiswa", "isu ganyang malaysia" dan bla bla bla... saye lebih banyak mendiamkan diri. Okey nampak di situ, saye kurang pengetahuan dalam isu-isu berat. Saye mungkin lebih bercakap mengenai fesyen, artis, hiburan. Cuba kau minta saye huraikan isu artis bercerai mesti saye dapat rating yang tinggi.

Next time i'll improve myself.

~Next, next, next..there're a lot of thing i want to share here. But i think i'll stop now. My assignment is waiting for me. Dalam hati terbayang-bayang muka Doktor Zul. He's my account's lecturer and he's the fun lecturer most =)
~Tapi kenapa Doc kasi last minute assignment??? why why why???

Sunday, October 3, 2010

~Rumah Terbuka

Macam biasa setiap tahun kalau kau tinggal kat kampus, mesti ada adat istiadat ni. Aktiviti wajib selepas raya. Dan saye, untuk kali kedua, tidak terlepas untuk sama-sama memeriahkan majlis walaupun sebenarnya saye tak ada buat apa-apa untuk memeriahkan majlis pun, kecuali beratur panjang-panjang untuk mengisi perut.

Menu banyak, jadi mari lihat apa yang saye dapat.


Seperti gambar di atas. Nasi kaler oren, ayam masak ape ntah dan sate empat cucuk. Timun err timun di kira ulam.

Majlis agak meriah, cuma suasana, aktiviti dan makanan sama saja dengan tahun lepas dan mungkin juga sama dengan tahun-tahun sebelum ni.


Antara kawan-kawan yang hadir. Apa?? cantik?? Thanks so much *bagi pihak mereka =)


Saye rasa macam ramai yang pakai baju warna merah dan ungu malam tu.

....................................................................

Okeh, ini kita masuk lain cerita. Hari ahad adalah hari beriadah sedunia, so mari kita mengukur mall. Seharian jalan-jalan, shopping tingkap...bila penat mari kita menjamah sesuatu.








Look nice, rasa sedap. Harga berbaloi.

Saturday, October 2, 2010

homesick

Lately i'm feelin' nothing's rite...

Betul, semuanya serba tak kena but still I don't know why.

Lama dah saye tak rasa macam ni.

Missed my mak and ayah perhaps, but I called them already. Maybe it's not enough, maybe I should go home. Rindu nak gurau dengan mak dan ayah. Tak sabar nak jumpa.

~homesick...am I???