Tuesday, September 21, 2010

siri penjelajahan 2

3 ramadhan....

Now we're suppose to go back to Trolak. Tapi memandangkan ayah malas nak drive dalam keadaan jalan jammed, jadi kami tangguhkan dulu perjalanan dan singgah di rumah Pak Long.
A several part I was tell in entry before. This just want to be detail. When we arrived at Pak Long's house, mak tak bertangguh untuk sediakan lunch. Menu utama hari tu ikan bakar dan air asam. Credit to abang-abang yang sudi mengait buah kelapa muda.

"Buah kelapa di luar pagar
,Ambil galah, tolong jolokkan...
Air buah kelapa muda memamng sedap diminum waktu tengah hari.."

Makanan memang simple, tapi suasana yang dikelilingi hijau sawah dengan angin sepoi-sepoi buat masing-masing makan bertambah-tambah. "Hahaha kalau mak mentua lalu jangan haraplah aku nak pandang d:"

Petang tu, lepas melelapkan mata (perkara wajib), saye melihat persembahan papan anjal oleh anak-anak saudara saye. Memang dahsyat diorang ni, kalau BrianNickson tengok mesti menagis terharu T______T


Malam raya ke 3, aktiviti bermain bunga api oleh kanak-kanak dan mercun oleh bapa kanak-kanak. Ketika ini barulah mereka dapat bermain secara normal kerana malam raya pertama dan kedua mereka menjadi tidak normal dengan hanya duduk secara pasif didepan tv bermain PS2.

Gambar tidak boleh di upload banyak-banyak kerana kanak-kanak tidak digalakkan bermain bunga api dan mercun ya.

No comments: