Thursday, September 30, 2010

S to C...Omg


Sekarang ni dah jarang update sebab dah jarang ada masa terluang, dah jarang ada idea, dah kerap kusut kepala.

Kusut sebab,
final exam dah makin hampir,
Kusut sebab,
dateline assignment dah hampir luput,
Kusut sebab
semester semakin berakhir,
Kusut sebab,
malas sikat rambut... T_______T

.........................................................

Semalam online facebook macam biasa, bila buka home terbaca satu post daripada seorang rakan. Perkara ni memang biasa. Tapi sedikit luar biasa bila saye mengambil masa yang agak lama untuk membaca post tersebut. Bukan kerana keupayaan membaca saye telah hilang tapi kerana lidah saye seakan bertatih untuk membaca ayat beliau satu-persatu.

cucah2x je = susah2x je
combonk keyh = sombong k
3ma = terima
cape2x = sape2x
babomm= tidur
ye = dia

Hahah banyak la lagi kosa kata baru yang saye belajar. Dan saye dapat buat kesimpulan yang semua perkataan yang ada huruf "S" ditukarkan kepada "C".

Contoh ayat :

Caye cuke campoo cuncilk.... (saye suke syampu sunsilk)

Memang macam comel kan tapi bagi sesetengah orang la. Tapi bagi saye it's quite annoying. Maaf la

But since it is a personal right for a person, so just go on. Facebook is what on your mind rite? So, Lantak aku la..aku peduli hape??? kan!

Hahaha, tiba-tiba je rasa nak kritik orang pulak. Taklah ini cuma pandangan saye je tapi saye tak halang asalkan kamu selesa. Lagipun kamu memang comel dengan ayat-ayat begitu.

~)

No comments: