Monday, September 27, 2010

musical all day


Teater Muzikal Tun Mahathir...

It's first time for me watching theater. I'm having nice experience anyway.
Tengok teater buat pertama kali dan masuk Istana Budaya pun buat pertama kali juga.

Senibina bangunan Istana Budaya memang mengkagumkan, dan saye tertarik dengan rekabentuk bumbung bangunan ini.

Then.........

Kami meredah jalan raya yang sesak untuk menonton MAGIKA. Hahaha meredah jalan raya yang sesak??? exagerated sungguh.

The story..err is just nice musical movie. But it is so annoying when a little boy beside me was always make "film review" and predicted this and that.

"Ala yang jadi pokok tu kan Yusri kru"
"Mesti orang tua ni penunggu naga tu"
"Kakak dia tah apa-apa ouh, nanti last mesti dengan mawi"

Kalau nak tulis semua, memang tanggal la satu-persatu huruf kat keyboard lappie ni. "adik oi, aku nak tengok wayang la, bukan nak dengar kau cerita. Kalau kau nak cerita jugak, off screen then kau cerita the whole story. Deal??" kata saye tapi dalam hati jela T______T

Sebab dah menonton teater muzikal dan menonton movie muzikal dalam satu hari jadi saye namakan hari itu "musical all day"

~Dah tamat