Thursday, September 2, 2010

Klang

Plan nak balik ke kampung saye cancelkan dulu.

Sekarang ni berpoya-poya di rumah kakak. Lepak-lepak dulu, nanti lambat sikit baru balik kampung ye tak? Tak lari kot gunug dikejar.

Tinggal kat sini seronok sebab 24jam saye boleh layan internet. Tak ada siapa nak kacau. Anak-anak buah??? Biasalah budak-budak...

Situasi 1

Saye sampai lepas tu rilek-rilek jap. Buka facebook untuk mencari teman buekkk!

Datang anak buah paling kecil ni lalu duduk sebelah saye. Aye (nama manja dia)

"acu, acu tengok ape?"
"maen tenet je...'
"tu ape tu acu?" sambil tangan yang baru lepas makan buah duku tunjuk tepat pada screen lappie. Chittt hahahaha
"tu video hantu tu"
"nak tengok" aishhh saye baru nak kelentong, dia percaya pula

Maka saye pun carilah satu video yang seram-seram meremang kasi dia tengok.

"ha tengok la ni."
Pejam mata kot saye menyaksikan video tersebut. Lepas lebih kurang 1 minit dengar suara hantu menjerit, lepas tu senyap...Saye buka mata semula. Tengok ank buah, dia pandang saye selamba jak.
"nak tengok lagi..." hahahah budak-budak zaman sekarang.

Situasi 2

Saye yang baru sampai rilek-rilek je kat kerusi tengok drama ntah apa-apa.

"acu nampak tak pistol alang?" anak buah saye nama Aidid tanya. Saye buat tak tahu je.
"kan acu baru sampai, mane la die tau." Along, abang yang sulung menyampuk.
"acu nak pakai jam acu..."
"nak pinjam jam acu esok?"
"ah tak de, kang jam acu tu hilang macam jam ben10 kau dulu." sampuk kakak saye. Saye senyum je mampu

Situasi 3

Nyenyak tidur, tiba-tiba dengar suara kakak saye memangil-manggil nama anak bongsu dia.
"Aye...Aye..'
Saye cepat-cepat celik mata. Kena sahur la pulak. Dah lama kot saye tinggal.
Saye terus bangun, cari toilet basuh muka. Nampak angah (anak buah kedua) baru keluar bilik air.
Makan sahur pagi tu saye rasa kelakar-kelakar sikit.

Aye saye tengok baring kat atas lantai.
Yang si Aidid pula kakak saye suapkan makan. Tapi dia advance sikit, makan sambil pejam mata.
Angah dengan Along kalau nak buat hal juga memang nak kena luku kepala la.

Budak-budak ni, kalau makan masa berbuka bukan main riuh lagi. Terutama lepas makan, angah dengan along mesti akan devide kerja-kerja pencucian.

"Angah basuh pinggan-pinggan ni, along basuh cawan."
"Along, ko tolong la angkat benda-benda ni!"

Tapi kalau makan masa sahur, sunyi sepi je sampai kau mengunyah pun boleh dengar.

.....................

Macam-macam lagi kerenah diorang ni yang akan buat saye gelak sorang-sorang. Hahaha budak-budak...

Para pelakon :

Along
Angah
Aidid
Aye
Kakak saye
dan saye

No comments: