Saturday, July 10, 2010

Haru Biru Jadi kelabu

Buat satu tindakan berani mati....

Tiba-tiba setelah lama tak contact saye, S talefon saye. Kami berbual seperti biasa bagai aur dengan tebing. Aishh merepek.

Dalam hati saye gembira teramat sebab saye memang ingin betul dengar suara dia. Senang cerita saye memang dah missed him so much.

Tapi...

Tiba-tiba hati kecil saye berbisik, (eceh, pakai bisik-bisik pulak hati kau ni Farah.)
"wajar ke saye begini. Berbual mesra dengan dia sedangkan saye kan dah mempunyai cinta baru." Oya, kat sini saye nak gelarkan cinta baru saye dengan nama Encik Kelakar.

Saye bertanya pada S
"How's ur life now, without me?"

Dia ketawa sahaja...mungkin dia anggap itu satu pertanyaan biasa-biasa dari saye, dan dia jawab
"Sengsara..."

Saye tersentap, sungguhkah??
"I moved on already, have new bf now. u noe bout dat rite?"

Dia diam...
"ade B kesah?" tanya S dalam bentuk yang betul-betul tidak serius.

Saye dah bertekad. Saye tak mahu mainkan perasaan sesiapa kali ini. Kalau ada yang sakit hati dengan tindakan saye, biarlah ini kali yang terakhir. Saye menegaskan hal yang saye betul-betul dah move on pada S dan akhirnya....

"Ok fine, dah ade boy lain kan, nak sangat dengan dia????"

Itu ayat terakhir dari S, dia dah matikan talefonnya. Mungkin marah dan mungkin benci pada saye. Saye tak tahu.

That's my decision, and I was promised myself...no regret on it.

No comments: