Wednesday, June 23, 2010

Just for friend

Perhatian : Maaf kalau anda clueless mengenai entry dibawah.

Terbaca satu entry kawan baik saye mengenai kepercayaan. Okeh saye harap kalau kamu membaca, trust from social sciences, reliance on another person or entity. Having faith in others and believing them. But for me trust must be worth it. Kalau kau rase kau tak boleh dipercayai, jangan buat orang lain percaya pada kau, sebab itu namanya memprbodohkan. Saye minta maaf kalau kamu terasa.

Oya, adakah kita akan dikatakan suka jaga tepi kain orang bila kita cuba ambil berat. Saye kononnya nak jadi caring so nasihat kamu macam-macam. Padahal dalam hati kamu, mungkin kamu rasa saye ni jelmaan mak nenek yang suka membebel. Mungkin juga kamu rasa saye ni annoying. "Blah la farah, kau fikir kau bagus sangat, nak masuk campur hal aku." mungkin itu yang terlintas difikiran kau masa tu.

Tapi percayalah, sebagai seorang kawan, saye rasa kepercayaan saye terhadap kamu dah fade. Mungkin hampir tak ada. Bila kejadian ni berlaku apa ada dalam hati saye sekarang cuma

~sampai hati kau tipu aku, sampai hati kau reka- macam-macam cerita untuk tutup cerita sebenar. Aku ni sape, bukan kawan kau ke????~

Saye dah tahu hampir semua kebenaran, saye rasa tak perlu kamu nak sorokkan apa-apa daripada saye lagi. Sebagai seorang kawan, saye dah jalankan tanggungjawab saye apa yang patut. Dan kamu sebagai seorang manusia yang waras, tentu sekali boleh berfikir yang terbaik untuk diri sendiri.