Friday, March 26, 2010

Hati dah pecah

Dia insan pertama yang bertahta
Dia insan pertama yang ku cinta
Dia pernah membuat ku bahagia
Dia yang mengajarku
Tentang erti rindu
Dia yang dulu pernah ku sanjungi
Pergi seingga kini tak bergant
iHilang dari pandangan hidup ini
Membawa luka pedih tak terperi

~ Ye saye pasrah je huhuhu. Saye dah boleh terima semua ni. So tak lah sedih sangat. Just drop a lil bit of tear, lepas tu saye OK

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Biarkan berlabuh

tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

~ Aishh, lagu dodoi dia untuk saye hahaha. Tapi dulu la. Sekarang tak lagi. Saye lebih rela dengar nyanyian Ramli Sarip. Itu buatkan saye lebih lena...wooooo

Bila kita dalam salam perpisahan
Namun aku tetap bersamamu
Ku rasa bagai satu sentuhan
Dalam mimpi ku terbayang wajahmu
Dalam dirimu penuh kelembutan
Semakin hari namun semakin rindu
Tapak tanganmu akan ku genggam
Akan ku sentuh ketika sayu
Untukmu akan ku semaikan
Cinta yang sejati tiada bandingan
Dalam kerinduan ku sendiri
Dalam kesyahduan kita hadapi
Warisan wanita terakhir
Jiwa raga ku serah
Kau ingin milik segalanya
Di mana kasihmu tiada kau memberi
Apa yang ku perlu
hanya kau dapat memberi
Hanya satu yang ku pinta kasih
Kau warisan wanita yang terakhir

~ This is his favourite song. He was dedicated this to me. Dulu terfikir gak kenapa? Mungkin dia fikir saye ni wanita melayu terakhir kot. So match dengan tajuk lagu ni, "warisan wanita terakhir" lalala

Pernah ada
Rasa cinta
Antara kita
kini tinggal kenangan
Ingin kulupakan
Semua tentang dirimu
namun tak lagi
kau seperti dirimu
oh bintangku..
Jauh kau pergi
Meninggalkan diriku
Disini aku
merindui dirimu
Ingin ku cuba
Mencari penggantimu
namun tak lagi
kan seperti dirimu
oh bintangku.

~ Hmm lagu ni, lot of memories, terlalu banyak dalam 8gb kot. Hehehe sebab saye dan dia sama-sama suka lagu ni. Haishhh...tapi bukan nyanyian salim tau, saye suka nyanyian caremel band.

Ingin ku sendiri mniti hari
Kala sunyi
Yang melanda sepi
Alam bisu
Bagaikan mengerti
Berakhirnya sebuah memori
Ingin ku melangkah
Membawa diri
Kerna cintaYang dikhianati
Luka rasa untuk menghadapi
Pengorbanan tidak dihargai
KINI AKU... PASRAH
DENGAN SEGALANYA
KEPEDIHAN ITU
MASIH TERASA
APAKAH SALAHKU
APAKAH DOSAKU
TUHAN BERILAHKU PETUNJUKMU
REDHA DENGAN KEHENDAKMU
CUKUP KALI INI
KAU MENYAKITI
BERULANGKALI
TAK USAHLAH KEMBALI
DENGAN RELA HATI
MELEPAS KAU PERGI...

~ So what to do??? Pasrah jela kan...

No comments: