Monday, May 26, 2008

hidup ini indah bila
1) kita dapat capai apa yang kita hajatkan
2) someone that we love* said I LOVE U
3) dapat jadi best student untuk exam baru - baru ni
4) dapat present daripada secret admire*

sebenarnya banyak lagi perkara yang boleh membuatkan hidup kita jadi indah. Bagi aku sendiri hidup aku akan jadi lebih indah kalau aku boleh jadi invisible bila2 masa yang aku suka terutama sekali masa aku perlu menghadapi situasi menyampah mengadap muka dihadapanku. So bila dah jadi invisible aku xpayah la nak nyuruk susah2.

Hari tu aku tengok preview Apa Kata Hati. Cerita melayu yang agak "gong" bolehlah diketegorikan sebagai "Kadang - kadang besh, kadang - kadang buhsyan". Tapi aku bukan ingin memperkatakan tentang cerita tersebut, mahupun tentang pelakonnya. Tapi aku ingin memperkatakan tentang watak utama yang mampu membaca fikiran orang lain. Adakah ia logik?? Dari segi psikologi, seseorang itu akan mampu membaca fikiran orang lain berdasarkan naluri, walaubagaimanapun ia tidak semestinya tepat. Tapi kalaulah aku ada kuasa yang seperti itu mesti hidup aku akan jadi lebih indah disamping kuasa invisible tadi. Huhuhu tapi aku sedar semua itu cuma khayalan semata - mata. Tapi sebenarnya jadi diri sendiri adalah lebih baik. Jadi seorang perempuan biasa yang menghabiskan hari - hari cutinya dengan berehat ditaman belakang rumah. Duduk di atas kusyen lama, melihat daun - daun pokok belimbing berguguran sambil makan Cadburry. Itu pun indah* kan.

kadang - kadang kita akan terpengaruh dengan cerita fiksyen yang sedikit merapu.Nanti after Narnia, kuasa apa lah yang akan membuatakan hidup aku lebih indah.

No comments: