Sunday, March 16, 2008

sakit perut!!

waktu aku menulis entri ni aku sedang mengalami sakit perut yang serius. walaupun tak lah sampai ke tahap nak kena hantar ke hospital berdekatan. (kalau kena g spital pun aku tak mau g, takut!) its spoil everything. baru je aku ingat nak berseronok dan menghabiskan cuti aku ni dengan penuh kegembiraan, berjalan - jalan ke ( mungkin), tapi apa yang terjadi sekarang ialah aku terpaksa berjalan - jalan dari bilik ke tandas dan dari tandas ke bilik. begitulah kitarannya. berulang - ulang dan aku tak tahu entah bila semua ini akan berakhir.

_

cuti kali ini, walaupun aku macam tak buat apa - apa tapi banyak memberikan aku inspirasi sebenarnya. jauh di sudut hati aku tetap tak sabar nak kembali ke sekolah. petang ni aku akan balik ke hostel ku yang serba kekurangan. aku rindu katilku (tingkat atas, dekat dengan kipas huhu)....bantal aku yang empuk sebab itu bantal aku sendiri bukan bantal asrama. aku rindu dengan kawan - kawan aku. sahabat baikku yang aku kongsi suka dan duka. tapi sekolah aku cuma ada seorang kawan baik sahaja. bukan aku memilih kawan, tetapi aku lebih selesa menghabiskan masa dengan dia.

_

"sombong" itulah persepsi pertama rakan - rakanku ketika kali pertama melihat aku. tapi aku tak kisah pandangan orang lain terhadap aku. biarlah mereka belum mengenali aku yang sebenarnya. aku kurang bercakap tapi aku suka mendengar. tapi aku tak suka mendengar masalah yang sama diulang - ulang. aku sukakan kesunyian. "the silence"........is beutiful.

_

ini entri aku yang terakhir buat masa ni. kerana di hostel ku yang serba kekurangan itu tiada kemudahan internet. jadi selepas ini mungkin aku akan menulis ketika cuti sahaja. tapi aku tak kisah sebab aku pasti blog ini cuma dibaca oleh aku dan seorang silence reader je. so takkan ada siapa - siapa yang akan suruh aku update blog aku ni. selepas ini aku akan menumpukan sepenuh perhatian kepada pelajaran dan akan mengenetepikan masalah cinta, sms, kawan - kawan, kewangan (??) dan sebagainya. dan ketika aku menulis blog akan datang kita lihat samada aku akan mencapai rancangan jangka pendekku atau tidak ( huhu).

_

tiba - tiba bonda tercintaku membuka channel yang ada segmen senaman and guess what.ia adalah cara untuk mengempiskan perut. ha elok sangat la tu aku rasa perut aku ni dah ada layer dah sebab asyik menjamu selera dengan makanan yang sedap2 sepanjang cuti ni..

setelah menyemak semua yang aku tulis baru aku perasan, hampir 100% dalam entri ini adalah karutan semata - mata. tapi aku tak kisah pun sebab ni blog aku, suka hati aku la nak tulis apa pun. whatever it is, aku nak g buat senaman mengempiskan perut huhu..

Saturday, March 15, 2008

hari SABTUku

"pening - pening lalat" itulah situasiku sekarang kenapa?? sebab aku baru je buat kertas kerja untuk kelab aku. buat kertas kerja ni bukan kerja aku sebenarnya, dah sah - sah ni semua kerja seorang setiausaha. aku bukan setiausaha. aku dilantik menjadi pengerusi. setahu aku tugas seorang pengerusi ialah merancang dan mengurus aktiviti kelab tapi sekarang apa yang aku buat?? huhu aku tiba - tiba diarahkan untuk membuat kertas kerja ( i hate this type of work leceh nak mampos ). walaupun jiwa aku meronta - ronta untuk menerima tugasan tersebut, tetapi mulut aku tetap berkata "ya". sejak kecil aku memang susah untuk berkata tidak, hati dan usus aku yang baik ni tak sampai hati untuk menolak permintaan orang lain.

_

petang tadi aku bercadang untuk menghabiskan sisa - sisa cuti aku ni dengan aktiviti yang berfaedah iaitu menonton televisyen. (memang berfaedah kan.) tapi tengah aku layan cerita tamil tiba - tiba..... alamak datang pulak kawan - kawan ayahku...huhu. tapi aku buat don't know je dan meneruskan aktiviti aku tadi. (bio le bapak aku borak - borak dengan kawan - kawan dia...takkan aku nak menyebuk plak kot) sejam (agaknye la ) lepas tu mereka pun beransur pulang. aku rasa sungguh lega kerana aku boleh la baring - baring sambil tengok tamil ( tadi aku bajet sopan, sebab sesape yang duduk kat ruang tamu bleh nampak dengan clearnya segala aktiviti dibuat diruang lepak - tempat tgk tv ). sekali lagi tiba - tiba datang pula sanak saudaraku dari puchong. hohoho kali ni aku tak boleh escape kerana sebagai orang melayu yang memegang utuh budaya timur, aku perlu melayan sanak saudaraku, sekurang - kurangnya aku perlu menghidangkan air. (pastu blah la) ala tapi makcik ruby nak sembang - sembang dengan aku la pulak. ( camne nak escape ni...) so aku pun lepak la sekali bersama ayah dan bondaku. sembang punya sembang aku menjeling jam di dinding...alamak dah dekat pukul 4 la, cerita "my girl" dah nak start. aku mula resah dan gelisah. dalam hati aku berdoa agar mereka terbuka hati untuk pulang seawal mungkin. tapi harapan tinggal harapan, mereka masih berbual - bual dengan gembira tanpa menunjukkan tanda-tanda mahu pulang. aku bercadang untuk berfikiran positif. (takpe leh tengok tv dari sini....huhu tapi jarang ruang tamu dengan tv kira - kira 6meter memang tak syok lagipun tv aku cuma 24inci je) bial cerita kegemaranku itu bermula aku pun mula menoton dengan sepenuh hati dan cuba mengabaikan suasana yang bingit dengan gelak ketawa itu. sedang aku feeling2 bila hero handsome tak mempedulikan perasaan heroin comel....tiba - tiba pandanganku gelap...ala anak siapakah itu yang telah menarik kerusi comel berwarna kelabu dan lepak betul - betul di hadapan tv kecilku. arghhh jeritku didalam hati.....
aku menguap beberapa kali, menguap ketika orang lain sedang bercakap adalah tidak sopan jadi aku mengambil keputusan untuk tidur. tapi apakah langkah yang paling sopan yang perlu ku ambil untuk beredar dari situ....pling! idea datang menjelma. secara senyap - senyap aku membuat satu missed call kepada Reza dan rancanganku berjaya apabila Reza membalas missed call ku dengan sebuah panggilan...( thanks god)
"err excuse me ye...." kataku dan berlalu masuk ke dalam bilik.
setelah menjawab panggilan talefon itu selama lebih kurang 15 minit 23 saat........aku baring - baring di atas tilam empukku dan akhirnya aku "ter"tidur..ZZzzzzzzzzzzz....

aku tak tau bila sanak saudaraku pulang. aku tidur dengan nyenyak kerana hujan lebat petang itu. aku kembali terjaga apabila hari hampir senja. aku bangun dan terus menonton siri krayon shin chan...................

aku bahagia sekarang

aku rindu pada reza sebenarnya. walaupun aku tahu benda ni agak kelakar kan. senyuman dia yang sweet tu (wekk2) haha seriusly memang sweet cuma sangat jarang untuk dia menghadiahkan senyuman itu kepada sesiapa. that's why orang lain cakao dia tu ala-ala ganas huhu. dia tak ganas la wei. he's kinda polite anyway, cuma orang lain takkan perasan pasal tu sebab sapaan - sapaan yang sopan tu cuma diberi kepada orang - orang tertentu je. untuk orang lain dia lebih senang dengan sapaan - sapaan yang hampeh dan kurang ajar. haha jangan marah ya. dengan aku? lagi la selamber je kalau dia nak mencarut depan aku ( hampeh sangat ini mamat, perlu ditambah subjek sivik ni ). walaupun aku tak suka sangat perangai dia tu tapi cuma dia je yang selalu "pinjamkan telinga" dia untuk dengar masalah - masalah aku yang tak pernah habis. haha thank a lot ya. dan aku tak tahu kenapa aku memang percayakan dia. ( almost 100% :) )
_

aku senang sekarang memiliki status single. walaupun aku tak tau untuk berapa lama. seriusly aku nak concentrate on my studies. aku gagal masa SPm ya walaupun aku dapat 5A1 tapi aku gagal ke matrikulasi ( tempat idaman aku ) aku tak buat permohonan lain. ( borang UPU aku buat don't know je ). kawan - kawan aku pelik dengan aku, kenapa aku ambil keputusan untuk menduduki STPM. ( diorang kata kena sekolah lagi...leceh ) tapi itu keputusan yang terbaik buat aku. waktu aku tolak tawaran UitM Penang dulu pun aku memang dah yakin dengan keputusan aku ni. aku tak kisah sangat pendapat orang lain. dan yang penting sekarang aku dah tahu apa cita - cita aku, kelakar kan dah 19 tahun baru lah tahu cita - cita sendiri. alah selama ni cita - cita aku memang banyak. doktor la, cikgu la entah apa lagi....tapi tu semua rekaan semata - mata sebab cikgu suruh tulis dalam kad 001. masa sekolah dulu aku memang naif, aku buat sesuatu tu, semua ikut kawan. nasib baik lah kawan - kawan aku semua baik - baik, tak terlibat dengan gejala negatif huhu.

aku nak tengok kartun Mickey........................

Friday, March 14, 2008

baru beberapa saat yang lepas aku terima panggilan telefon daripada dia. Aku gaduh lagi. masalah ni mungkin berpunca daripada aku. aku yang cari masalah dan memang patut pun bila dia cakap dia benci aku. aku tahu niat dia baik, cuma nak ambil berat tentang aku. tapi bukan ni yang aku nak. aku dilayan macam budak kecil umur 3tahun. memang sikap aku keanak- anakkan. aku jarang serius dan kadang - kadang aku selalu buat keputusan sendiri tanpa berbincang sepatah pun dengan dia kononnya untuk kebaikkan kami. tapi itu semua tak bermakna aku perlu dilayan seperti anak - anak. aku tak mahu dikongkong. aku mahu bebas mengejar setiap impian aku. bodohkah aku kalau aku melepaskan dia yang benar - benar menyayangi aku. aku akan dianggap mementingkan diri kan.

biarlah masa yang menentukan segalanya

kawan lama dia jadi kawan baru aku.

> bila saya tengok awak, saya teringat kawan lama saya,

~ ye ke?? tapi nape eh?

> entah la, tapi memang sama wak. sebijik!

~ eleh ye lah tu. cuba awak bagitau saya apa persamaan kami

> awak ceria, sama macam dia. Korang ni macam tak ada masalah.

~ oh.... itu je ke, saya rasa ramai lagi orang lain ada perangai macam tu.

> tak, saya ingat lagi mula - mula saya jumpa awak, awak beratur kat kaunter. pastu awak gelak - gelak dengan kawan awak tu......

~ ya..so???

> gaya awak berbual tu sama sangat la dengan kawan saya. hrmmm mungkin awak ingat sa tipu kan, saya pun tak paksa awak untuk percaya cakap saya ni.

~ saya tak cakap pun yang awak tipu.

> kawan saya suka lagu elyana, ala lagu yang baru tu......

~ kalis rindu??

> ha yup.....lagu tu la. awak suka lagu apa ye?

~ negaraku......

> patriotik sungguh awak ni...serius la awak.

~ haha kebetulan sama dengan kawan awak tu........

> see, i told you! korang ni memang sama la.

~ sape nama dia?

> maisara



kenapa aku tulis entri ni?

aku pun tak tau. cuma terlintas dalam fikiran aku untuk letak bende ni kat sini. To maisara tak sangka kita satu class tuisyen

huhu

Thursday, March 13, 2008

bla bla and bla

Aku tak tahu kenapa aku tiba - tiba berminat untuk jadi salah seorang blogger, yang selama ni aku tak pernah endahkan. Mungkin kerana manusia mudah berubah. Bak kata Reza "polis zaman dulu pun pakai seluar pendek". Saat aku menulis entry ni, aku sambil menonton drama kat Tv3 "enigma". Cerita yang aku ketegorikan "boleh tahan". entah kenapa aku berminat mungkin kerana jalan ceritanya. ( poyo, aku tipu) mungkin kerana "farid Kamil" menjadi watak utama (yang ni betoi...)
Bosan....kira cicak
"1 cicak,, 2 cicak,, apa tujuan cicak - cicak tu merayap kat atas siling bilikku yang putih bak dicuci dengan Breeze tu.....??"
Itu dunia cicak aku tak perlu masuk campur dengan urusan mereka. Persetankan mereka, apa yang perlu aku buat, uruskan hal aku yang tak pernah selesai.
Ini mengingatkan aku pada homework2 aku yang berlambak yang aku belum sentuh.
Arghhh tension siot.....
"tak perlu tension dengan tugasan kita. Suka atau tidak kita kena buat" itu kata - kata Reza (hmm i can't believe he said like that.)
Apa yang Reza buat sekarang ya?
>sudahkan drawing?
>lepak2 dengan roommate dia?
>tidur?
entahlah....itu juga urusan dia (mind your own buisness) seperti cicak2 tadi aku tak ingin ikut campur. Biarlah dia dan dunianya.

still aku tak tau apa tujuan aku menulis yang bukan - bukan ni.