Saturday, April 21, 2012

Cinta Itu Buta




Today I would like give an answer without any question.

My answer is

"Because I feel so worse if I'm losing U"

I hope U'll satisfied. But still if U have any inquiries feel free to text me =)

I though he didn't realize..this is not candid at all. 

~Try to appreciate someone before U losing him~


Thursday, February 23, 2012

Buletin Ringkas

 Dah tak update blog ni selama beberapa bulan. Oh baru beberapa bulan tidaklah begitu lama bukan. Dalam beberapa bulan yang saye tak berblog ni, banyak benda saye terlepas untuk update. Hahaha kiranya saye ni bukannya seorang yang up to date la kan.

Secara randomnya saye sekarang :

- Dah ada anak (tak baik tipu) Ok fine! dah ada anak saudara baru. Nur Ain Damia. Umur dia..err mungkin 6 bulan kot hahaha. Nampak sangat kurang perhatian. Damia nih selain makan, tidur, berak etc etc, dia pandai nangis dan senyum-senyum buat saye jadi geram nak cubit-cubit pipi dia.

- Dah dapat abang ipar baru. Ok tak update pun tentang majlis kawin my sister sebab I demam masa tu...

- Dah berumur juga. Bukan bermakna dah tua oke, saye masih seperti 10 tahun yang lalu (tipu). Usia sudah bertambah lagi 1 tahun. Tapi masih belum layak menggunakan Safi Rania Gold *

- Dah berpacaran. Hurm yang ni no komen sangat. Urusan personal tak ada dalam blog :)

- Dah sibuk cari tempat praktikal. Yay..ini nampak seperti bakal menamatkan pelajaran soon. Tapi hakikatnya...lagi 2 semester weyh.

- Dah mula suka memasak. Cuti sem lepas kerja saye mengasapkan dapur sahaja. Kalau tak dapur berasap saye yang berasap (tiba-tiba)



Kalau berpacaran...jangan tunggu lama-lama hehehe

Thursday, November 24, 2011

Lagu kita

Dulu kita bahagiakan awak...
Selalu kongsi cerita...kalau boleh semua saye nak cerita kat awak.
Sampai cikgu marah saye sebab tertinggal homework kat rumah pun saye nak cerita kat awak.



Bila habis sekolah, kita masih couple.
Hehehe macam tak sangka kan, kita antara couple yang paling lama kat sekolah.
Boleh jadi legend ni..7 tahun, gila setia kan awak.

Tapi lepas keluar result SPM, saye dapat sambung belajar kat uni..awak xdapat..
Awak sedih sangat..saye pun cakap kat awak..
"awak jangan la sedih..rezeki ada kat mana-mana..saye janji kat mana pun saye belajar saye tak akan tinggalkan awak..."

Awak redha je..kita sama-sama sedih sebab terpaksa berpisah jauh. Awak hadiahkan saye teddy bear untuk buat saye happy.

Awak saye sayang awak..
Apa saja sikap awak saye terima, baik ke buruk ke saye tetap sayangkan awak.

Awak banyak berkorban untuk saye.
Ingat tak masa duit pinjaman tak masuk lagi..awak setiap minggu bank in duit untuk saye sebab takut saye tak makan. Awak marah kalau saye tak makan, awak cakap nanti saye kurus dan tak comel lagi.

Bila saye demam...awak sanggup drive jauh-jauh untuk datang tengok saye. Setiap 1 jam awak akan telefon saye dan awak asyik tanya "sayang OK tak?"

Tapi jarak kita semakin jauh, awak semakin sibuk dengan kerja dan saye mula seronok dengan hidup saye.
Awak semakin jarang berhubung dengan saye, tapi saye pun seolah-olah tak kisah. Saye ada ramai kawan untuk ubati kesunyian saye...

Kadang-kadang awak ada telefon saye, awak nasihatkan saye jangan asyik keluar je. Saye mula rasa rimas, saye rasa awak macam nak sekat kebebasan saye.

Sampaikan 1 hari saye buat keputusan....




...to be continue


note : Bukan cerita benar,  terinspirasi daripada kisah seorang kawan.

Friday, October 7, 2011

Tragedi Oktober

I have experience a great loss recently. Loss my handphone, purse, glases, and bla bla bla. Seriously saye tak sangka saye akan diragut. It so drama.

What kena ragut???

Tu soalan untuk diri sendiri sebab sampai sekarang masih tak percaya dengan apa yang dah jadi. Selama ni tengok benda-benda macam ni kat tv je. Gerak Khas la terutamanyakan.

Ok now saye tak ada ic, matrix card, kad bank cash, and saye tak ada phone....*sigh

Eh salah la,  now saye ada phone kawan saye kasi pinjam bahaha. So kalau ada kawan-kawan yang baca ni boleh tolong text saye so saye boleh dapatkan balik nombor telefon anda. Itupun kalau sudi la kan.

note : mesti ada hikmah disebalik semua yang jadi..betul kan??

Thursday, September 22, 2011

Kampung Parit Raja

 Ni cerita 4 bulan lepas, tapi tak lah terlalu basi okenggg...

Walaupun tak termasuk dalam planning awal, tapi finally saye join jugak program anak angkat nih. The venue at Parit Raja, Johor. Kampung ni best, orang kampung peramah, harga makanan murah, naik motor tak payah pakai helmet. Oh ya...bahasa utama kat sini bahasa jawa, so learning 'jawa' as your second language :)

  
 dari kiri bapak angkat, anak angkat, anak angkat lagi, mak angkat, pengetua kolej dan err pengiring pengetua kolej mungkin.




notes -

Thursday, September 15, 2011

Hari penyatuan negara

Kat luar hujan,suasana memang dingin sama macam dalam bilik hostel saye jugak walaupun dengan kehadiran penghuni baru.

Dan asyik-asyik sapaan yang cliche...

"Takde kelas ke nana?"
"Baru balik kelas ke nini?"
"Tak tidur lagi ke nana dan nini?"
"Baru mandi yeh??" - sedangkan beliau masuk dalam bilik dengan rambut yang basah, towel, dan bakul yang penuh toiletries.

*nana dan nini bukanlah nama sebenar.

note- got new roommate, and oh ya happy malaysia day. Jumpa di dataran esok.

Wednesday, September 14, 2011

Macam dah lama tak nampak kau...mana hilang??

Laptop rosak, internet takde...antara jawapan saye kepada soalan ini...

"wei nape lame tak update blog..??"

Tapi kalau ada yang cakap saye tak update blog sebab putus cinta, frust menonggeng (macam kunyit buat dalam movie HANTU BONCENG) pun saye iakan aje, sporting tak saye???

Tapi hakikat yang benar lagi tepat, tulus tiada kebohongan ialah laptop saye rosak. Kalau ikutkan encik yusry (abang yang selalu service laptop saye) motherboard rosak. So kalau dah rosak gitu apa yang patut kita buat ye adik-adik???

CAMPAKKAN JE KAT DINDING"

Ok nice answer..!!

note-  yang patah tumbuh yang hilang berganti..